mobirise.com

CÉLJAINK

A NYUGDIJASOK ORSZÁGOS KÉPVISELETÉNEK CÉLJAI, FELADATAI ÉS KÜLDETÉSE

Szervezetünk 1991-ben alakult, néhány országos hatókörű nyugdíjas szövetség, valamint a szakági szakszervezeti mozgalom nyugdíjas szervezeteinek támogatásával.


Azzal a céllal, hogy összefogja a különböző szakági és területi érdekek mentén tevékenykedő nyugdíjas szervezeteket, szerveződéseket.


Az eltelt időszakban, több megyében és járásban/kistérségben/ létrejött szerveződések csatlakoztak a nyom-hoz. Képviseletünknek jelenleg huszonhaz szervezet a tagja


Az alapfeladatok ellátása mellett bővült, gazdagodott tevékenységünk. Az elfogadott alapszabályunk alapján célunk :

  • a magyar nyugdíjasok és időskorúak érdekeinek egyeztetése,képviselete és védelme
  • a magyar nemzeti érdekek ápolása a fiatal nemzedékkel való kapcsolat ápolása, az értékek átadás a természeti értékek védelme az időskorúak szociális biztonságának megőrzése az életkörülmények javítása a nemzetek közötti kapcsolatok ápolása.


Feladatunknak tartjuk, hogy helyi és országos szinten közreműködjünk a rendeletek,jogszabájok előkészítésében az idősügyi koncepciók kialakításában. Fórumok.,Idősügyi Akadémiák szervezésével Tájékoztatjuk kortársainkat a legfontosabb ,az időseket is érintő társadalmi változásokról. Nyugdíjas tagszervezeteink és a képviselet maga is aktiv szrepet vállal a közéletet érintő programok kidolgozásában,állásfoglalások kidolgozásában.


Fontosnak Tartjuk, a rászorulok segitését az önkéntes munkába való aktív bekapcsolódást. Képviseletünk kész együttműködni minden szervezettel, helyi önkormányzatokkal a kormányzat szervezeteivel,civil szerveződésekkel amelyek fontosnak tartják az időskorúak és szervezeteik munkáját,


HIVJUK ÉS VÁRJUK MINDAZON NYUGDÍJAS SZRVEZETEK JELENTKEZÉSÉT, AKIK KÉSZEK EGYÜTTMŰKÖDNI KÉPVISELETÜNKKEL SZIVESEN VESZÜK AZON SZREVEZETEK, VÁLLALKOZÁSOK MAGÁNSZEMÉLYEK JELETKEZÉSÉT AKIK ATÁRSADALMI FELELÓSSÉGVÁLLALÁS KERETEBEN ÖNKÉNTES MUNKÁJUKKAL, PÉNZADOMÁNYUKKAL TÁMOGATNI KIVÁNJÁK TÖREKVÉSEINKET, ÖNKÉNTESEN VÉGZETT MUNLKÁNKAT.